Apelsinsaft

Apelsinsaft
Foto: TV4

Nu är apelsinerna som bäst, så spara lite av den goda smaken genom att koka din egen saft. Det är inte svårt. Det är ganska mycket socker i det här receptet. Det ger god smak och vacker färg. Varm saft ska hällas på varma och väl rengjorda flaskor. Ett bra sätt är att diska dem i maskin innan saften hälls i.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 kg apelsiner
  • 1,8 liter strösocker
  • 2,5 msk citronsyra
  • ca 1 liter vatten

Gör så här

  1. Borsta apelsinerna noga i varmt vatten. Skala av det yttersta, gula skalet tunt med en potatisskalare.
  2. Varva skal, socker och citronsyra i en bunke. Koka upp vattnet och häll det över skal- och sockerblandningen till en lag och låt det stå tills lagen kallnat. Rör om så att sockret löser sig.
  3. Klyv och pressa apelsinerna och tillsätt den färskpressade saften till lagen. Sila alltsammans genom en fin sil eller en silduk, ibland behöver saften silas två gånger. Häll upp saften på varma, väl rengjorda flaskor och förslut genast. Förvara svalt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept