Apelsinkyckling från Söne

Apelsinkyckling från Söne
Foto: TV4

Kyckling och apelsin är så gott tillsammans. Att den dessutom går att förbereda i god tid gör ju inte saken sämre.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 2 kycklingar styckade i mindre bitar
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk mald ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Servering:

  • ris eller pressad potatis
  • blandad sallad

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingbitarna och bryn dem i smör. lägg efter hand över bitarna i en eldfast form.
  2. Fräs ur stekpannan med juicen. Tillsätt grädde, ingefära och vitlök. koka upp såsen och häll den över kycklingen. Hit kan rätten förberedas i god tid.
  3. Värm ugnen till 225° och stek färdigt kycklingen i 25-30 minuter mitt i ugnen.
  4. Servera kycklingen med ris eller med pressad potatis och en stor skål blandad sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept