Apelsinkyckling

Apelsinkyckling
Foto: TV4

Variera kycklingen med härlig citrussmak. Har du färsk rosmarin hemma, strö gärna över några kvistar också, den passar fint ihop med apelsinen smakmässigt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • salt och peppar
  • 5 apelsiner
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 sk honung
  • arrowrot
  • smör till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Krydda kycklingdelarna och lägg dem i en lättsmord ugnsform. Skala 4 apelsiner och dela dem i skinnfria klyftor. Pressa saften ur den sista apelsinen. Lägg hälften av klyftorna över kycklingen.
  2. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 40 minuter. Ös efter 15 minuter över hälften av buljongen och 1/2 dl pressad apelsin.
  3. Koka ihop resten av buljongen och apelsinsaften till hälften. Slå i stekskyn från kycklingen och honungen och red med arrowrot. Häll såsen över kycklingen, garnera med resten av apelsinklyftorna och ev. förvällda strimlade apelsinskal.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept