Apelsinkyckling

Apelsinkyckling
Foto: TV4

Variera kycklingen med härlig citrussmak. Har du färsk rosmarin hemma, strö gärna över några kvistar också, den passar fint ihop med apelsinen smakmässigt.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • salt och peppar
  • 5 apelsiner
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 sk honung
  • arrowrot
  • smör till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Krydda kycklingdelarna och lägg dem i en lättsmord ugnsform. Skala 4 apelsiner och dela dem i skinnfria klyftor. Pressa saften ur den sista apelsinen. Lägg hälften av klyftorna över kycklingen.
  2. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 40 minuter. Ös efter 15 minuter över hälften av buljongen och 1/2 dl pressad apelsin.
  3. Koka ihop resten av buljongen och apelsinsaften till hälften. Slå i stekskyn från kycklingen och honungen och red med arrowrot. Häll såsen över kycklingen, garnera med resten av apelsinklyftorna och ev. förvällda strimlade apelsinskal.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept