Apelsinkransar

Apelsinkransar
Foto: TV4

Spröda, fina kransar som är lätt att lyckas med. De passar även utmärkt att frysa.

26 januari 2009
Visa mer
40

Du behöver

  • ca 4,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk Fruktsocker
  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • 50 g hackad mandel

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Blanda de torra ingredienserna och arbeta in smöret. Vispa ihop ägg och mjölk och arbeta in detta i degen tillsammans med apelsinskalet.
  2. Rulla ut fingertjocka längder på lätt mjölat underlag. Forma små kransar och lägg på plåt med bakpapper.
  3. Pensla med uppvispat ägg och vänd kransarna i nöthack. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter. Låt svalna på galler. Förvara kakorna i tät burk.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept