Apelsinkakor med ingefära

25 m
30 kakor
Apelsinkakor med ingefära
Foto: TV4
25 m
30 kakor

Du behöver

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 apelsin, skalet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör och socker. Blanda ner resten av ingredienserna och arbeta fram en smidig deg.
  3. Halvera degen och forma till två rullar. Lägg rullarna på ett bakplåtspapper och platta ut dem lite.
  4. Grädda i 10-12 minuter.
  5. Låt svalna i ca 1 minut och skär sedan kakorna diagonalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept