Apelsinkaka

Apelsinkaka
Foto: TV4

En apelsinkaka utan mjöl, bara ströbröd. Hårt vispade äggvitor ger volym till kakan som ska kallna i formen.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • rivet skal + saft av 1 apelsin
  • 1 dl mald sötmandel
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 dl ströbröd
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Dela äggen och vispa äggulorna med sockret.
  2. Rör ned apelsin, sötmandel och bakpulver blandat med ströbröd.
  3. Vispa vitorna hårt och vänd ned. Slå smeten i smord och bröad bakform.
  4. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter. Låt den kallna i formen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept