Apelsinglaserade kycklingben

Apelsinglaserade kycklingben
Foto: TV4

Ett litet kycklingben med smak av apelsin passar bra som inledning på en måltid. Servera eventuellt med något tillbehör som en bakad pyttepotatis. Receptet kan dubbleras.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingben
  • 1 apelsin
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Pressa ut saften ur apelsinen. Blanda olja, honung, soja och apelsinsaft. Krydda kycklingen generöst runt om med salt och peppar. Pensla med såsen på ovan- och undersida.
  2. Grilla klubborna i ugnen i ca 20 minuter. Vänd dem då och då. Pensla med resterande sås under grillningens gång. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Då är köttsaften klar utan rosa inslag.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept