Apelsingelé med druvor

Apelsingelé med druvor
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 dl pressad apelsinsaft
  • 3 hela apelsiner
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 4 gelatinblad
  • 1 klase vindruvor, delade
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Skär några nålfina strimlor av apelsinskalet till dekoration innan de skalas och skärs i skinnfria klyftor.
  2. Lägg gelatinet i lite kallt vatten 5 min. Fiska upp de och smält på låg värme. Låt svalna.
  3. Blanda apelsinsaften med citron och ev. lite socker. Rör ner gelatinet. Fördela frukten i skålar, slå på saften och låt det stelna i kylen.
  4. Servera med en klick vispad grädde och några skalstrimlor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept