Apelsingelé

Apelsingelé
Foto: TV4

En lätt dessert med mycket smak av apelsin som även kan göras i portionsglas och då inte stjälpas upp. Bottna då varje glas med en skiva apelsin.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 7 dl pressad apelsinsaft
  • 1 apelsin i skivor
  • 8 blad gelatin
  • druvor till garnering

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i lite kallt vatten 5 minuter. Fiska upp dem och smält dem på låg värme. Rör ned det svalnande gelatinet i apelsinsaften.
  2. Lägg apelsinskivor i botten av en vattensköljd rund skål. Slå så mycket saft över apelsinskivorna att det täcker. Ställ skålen i kylen tills gelén har stelnat. Slå på resten av saften och låt det stelna i kylen.
  3. Doppa hastigt formens undersida i hett vatten och stjälp upp gelén. Garnera fatet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept