Apelsinfromage

Apelsinfromage
Foto: TV4

Fromage är ett härligt sätt att avrunda en god middag på. Gör den i en stor form eller i portionsskålar. Tänk på att täcka den noga i kylen, så att inte grädden tar smak av annan mat.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 ägg, gulor/vitor separat
  • 5 msk strösocker
  • 6 blad gelatin
  • rivet skal av 2 apelsiner
  • saft av 1 apelsin
  • matolja till pensling
  • Garnering:
  • apelsiner och druvor

Gör så här

  1. Vispa grädde och äggvitor var för sig. Rör äggulor och socker vitt. Lägg gelatinbladen i blöt i lite kallt vatten 5 minuter. Fiska upp dem och smält dem på låg värme.
  2. Rör ner apelsinsaft och rivet skal i äggsmeten, därefter det svalnade gelatinet. Vänd ner grädden och sist äggvitorna.
  3. Pensla en ringform tunt med olja och slå upp fromagen i den. Ställ formen i kylen att stelna, ca 2 timmar. Vänd upp fromagen på ett serveringsfat och garnera den.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept