Apelsindoftande frukostbullar

Apelsindoftande frukostbullar
Foto: TV4

Apelsinjuice i degspadet ger bröden god smak. Vill du förstärka den ytterligare, riv ner lite apelsinskal också.

26 januari 2009
Visa mer
20

Du behöver

  • 4,5 dl vatten, ca 37°
  • 50 g jäst
  • 0,5 dl konc. apelsinjuice
  • 2 msk matolja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 9 dl grahamsmjöl
  • ca 4 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Rör ut jästen med vatten och arbeta därefter in övriga ingredienser, till sist så mycket vetemjöl att det blir en deg som inte kladdar. Täck och jäs 30 minuter.
  2. Knåda degen noga, rulla ut två längder och dela varje i 10 bitar. Rulla runda bullar, lägg dem på plåt med bakpapper. Jäs 20 minuter.
  3. Värm ugnen till 250°. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Pensla bröden med hett vatten när de kommer ur ugnen och låt dem svalna på galler utan bakduk.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept