Apelsinbiffar

Apelsinbiffar
Foto: TV4

Apelsin ger fin smak åt såsen. Har du riktigt bråttom? Ett tips: såsen är även god att servera till färdigköpta köttbullar.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4-500 g blandfärs
  • salt och peppar
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök, finriven

Sås:

  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl apelsinjuice
  • några droppar soja
  • salt och peppar
  • smör att steka i
  • Garnering:
  • finstrimlat apelsinskal

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Låt ströbrödet svälla i mjölken 5 minuter. Blanda därefter allt med löken och forma små biffar. Stek dem sakta klara i panna med matfett.
  2. Fräs smör och mjöl till såsen, späd med juicen och småkoka 10 minuter. Krydda och smaka av med soja.
  3. Förväll apelsinstrimlorna hastigt i vatten. Slå såsen över biffarna och dekorera med apelsinstrimlor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept