Apelsin- och pomeransmarmelad

Apelsin- och pomeransmarmelad
Foto: TV4

En härlig marmelad, att koka när pomeranserna är som finast. Smakar rikt och lite engelskt bittert. God att njuta av själv och tacksam att ge bort som presenter i fina burkar.

22 april 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 1 kg apelsiner
  • 500 g pomeranser
  • 5 dl vatten
  • 1 påse gul Melatin pektin
  • 1 kg strösocker

Gör så här

  1. Strimla skalet från 2 apelsiner och 1 pomerans, se till att den vita hinnan inte kommer med. Skala resten av frukten och skär den i bitar. Blanda strimlorna och mixa allt till ett grovt mos. Slå på vattnet, låt dra över natt.
  2. Koka sakta ca 30 minuter. Blanda 1/3 av sockret och pektinmedel och rör ned. Höj värmen, koka kraftigt 1 minut. Rör ner resten av sockret och koka ytterligare 1 minut.
  3. Ta grytan av värmen, skumma ytan och fyll marmeladen på väl rengjorda glasburkar. Förslut och förvara i kyl.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept