Apelsin- och fänkålssallad med mangovinägrett

Apelsin- och fänkålssallad med mangovinägrett
Foto: Zeta

Apelsin- och fänkålssallad med mangovinägrett

9 ingredienser

30 min

En sallad med spännande smaker! Fänkål, oliver, apelsin och mangobalsamico. Lika gott till fisk som till julbordet!

Zeta Kalamataoliver
Zeta Kalamataoliver med kärnor 2021

Zeta Kalamataoliver

Fruktig, nötig och balanserad smak med en mild beska i eftersmaken. Använd som tilltugg eller till antipasti.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Sallad

  • 1 fänkål
  • 2 apelsiner, skinnfria klyftor
  • 12 Zeta Kalamataoliver urkärnade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • salt
  • peppar

Vinägrett

  • 0,5 dl Zeta Balsamico Mango
  • 0,5 dl Zeta Rapsolja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
  2. Halvera fänkålen och skär bort roten.
  3. Skär halvorna i tunna skivor med exempelvis en osthyvel.
  4. Blanda fänkålen med apelsinklyftor, oliver och salladslök i en skål.
  5. Vänd ner vinägretten.
  6. Smaksätt salladen med salt och peppar.
TIPS!
Tips från Zeta!
Olivolja – vad ska användas till vad?

Tips från Zeta!

Så väljer du rätt sorts olivolja!

Läs mer