Apelsin- och chokladfromage

Apelsin- och chokladfromage
Foto: TV4
8

Du behöver

  • 3 apelsiner
  • 100 g mörk blockchoklad, hackad
  • 6 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • 1 apelsin, skivad
  • 25 g blockchoklad, riven

Gör så här

  1. Skala apelsinerna,skiva och dela i mindre bitar. Lägg gelatinet i lite vatten 5 min.
  2. Vispa gulor, socker och vanilj en kort stund. Vänd ned apelsiner och chokladhack.
  3. Vispa grädde och äggvitor hårt var för sig. Krama upp gelatinet och smält det på låg värme. Låt svalna och rör sen ner det i äggvitorna.
  4. Vänd ned grädde och äggvitor i smeten. Slå den i en vattensköljd form. Ställ kallt minst 3 tim.
  5. Doppa hastigt formens undersida i hett vatten och vänd upp fromagen på fat. Ställ genast i kylen så ytan stelnar. Garnera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept