Antipasto med grissini

Antipasto med grissini
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Antipasto med grissini

12 ingredienser

Antipasto kan vara skinka av olika slag, lufttorkad, rökt men även kokt går bra. Det kan vara salami eller annan gärna grovmalen korv. Det kan vara sardeller, oliver eller svamp. Inlagda varianter är jättegoda på en kall antipastotallrik. Se vår tallrik om ett förslag och byt ut ingredienser mot egna favoriter.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 4 skivor rökt skinka
  • 4 skivor bresaola
  • 4 skivor pastrami
  • 1 mozzarellaost
  • 8 bitar inlagda soltorkade tomater
  • 1 dl svarta oliver

Vinägrett:

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Till servering:

  • 1 förp grissinipinnar

Gör så här

  1. Vinägrett: Blanda samman olivolja och balsamvinäger med salt och peppar.
  2. Skär mozzarellan i skivor. Arrangera charkuterier ost och grönsaker vackert på ett stort fat. Droppa över vinägretten precis före servering och servera med grissinipinnarna.