Antipasto med grissini

Antipasto med grissini
Foto: TV4

Antipasto kan vara skinka av olika slag, lufttorkad, rökt men även kokt går bra. Det kan vara salami eller annan gärna grovmalen korv. Det kan vara sardeller, oliver eller svamp. Inlagda varianter är jättegoda på en kall antipastotallrik. Se vår tallrik om ett förslag och byt ut ingredienser mot egna favoriter.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 4 skivor rökt skinka
  • 4 skivor bresaola
  • 4 skivor pastrami
  • 1 mozzarellaklump
  • 8 bitar inlagda soltorkade tomater
  • 1 dl svarta oliver
  • Vinägrett:
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och malen svartpeppar

Till servering:

  • 1 paket grissinipinnar

Gör så här

  1. Vinägrett: Blanda samman olivolja och balsamvinäger med salt och peppar.
  2. Skär mozzarellan i skivor. Arrangera charkuterier ost och grönsaker vackert på ett stort fat. Droppa över vinägretten precis före servering och servera med grissinipinnarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept