Rocka Grenobloise

2

Du behöver

  • 1 dl vetemjöl
  • salt
  • finmald vitpeppar
  • 2 rockavingar
  • 50 g smör
  • 1 msk kapris
  • 100 g krutonger
  • saften av 1 citron
  • 1 kvist slätbladig persilja
  • skalade, urkärnade klyftor av 1 citron

Gör så här

  1. Lägg mjölet i den grunda skålen och salta och peppra. Vänd fisken i mjölet och skaka av det som är överflödigt. Smält 1 matsked smör i stekpannan på medelvärme.
  2. När smöret har skummat färdigt lägger du i fisken opch steker den på hög värme i 2 minuter.
  3. Tillsätt 1 matsked smör till och vänd fisken, stek den andra sidan i 2 minuter. Lägg upp fisken på ett fat.
  4. Häll bort smöret ut stekpannan och tillsätt resterande 2 matskedar smör.
  5. Smält smöret på hög värme tills det har skummat färdigt, lägg sedan i kapris och krutonger. Stek i 30 sekunder, tillsätt citronsaften och persiljan.
  6. Lägg i citronklyftorna.
  7. Ta stekpannan från värmen och skeda såsen över fisken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept