Moules Normandes

2

Du behöver

  • 125 g bacon i bit
  • 50 g smör
  • 1 schalottenlök
  • 6 små vita champinjoner
  • 0,5 äpple
  • 0,75 dl calvados
  • 2,5 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 2,5 kg musslor

Gör så här

  1. Fräs bacon på medlevärme ca 10 minuter, häll bort fettet och spara tärningarna.
  2. Smält smöret i den stora grytan tills det skummar, lägg i schalottenlök och fräs tills den är mjuk, ca 3 minuter.
  3. Tillsätt champinjoner och äpple i 5 minuter, rör sedan i calvados, skrapa grytans botten med träslev för att få loss alla goda stekrester.
  4. Rör i vispgrädden och smaka av med salt och peppar. När blandningen börjat koka tillsätter du musslorna och lägger på lock.
  5. Koka i 10 minuter eller tills att alla musslorna har öppnat sig. Skaka grytan. Koka en liten stund till. Skaka igen. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept