Werner Vögeli på Operakällaren i Stockholm, skapade den här förrätten. Hans uppdrag var att komponera en rätt med ansjovis och svensk kaviar. Du behöver 4 små ugnssäkra portionsformar till den här rätten.
Sätt ugnen på 250°. Vispa ihop mjölken med mjölet till en slät blandning i en kastrull. Låt småkoka några minuter under vispning. Dra kastrullen från värmen och vispa i en äggula i taget, därefter det kalla smöret. Hacka ansjovisfiléerna fint och blanda med hälften av spadet. Blanda ansjovisen med den kokta smeten.
Smörj portionsformarna väl. Vispa äggvitorna till styvt skum och vänd ner maizenamjölet. Vänd ner äggvispet och fördela smeten i portionsformarna. Fyll upp till tre fjärdedelar. Släta ut ytan. Grädda portionssuffléerna i 10 minuter.
Sås
Smält smör, rör i mjöl och späd med mjölk och grädde. Koka ett par minuter. Smaksätt med kaviar, gräslök och peppar. Runda av med smör.
Lägg en spegel av såsen på varma tallrikar. Stjälp upp suffléerna ovanpå. Dekorera med persiljekvistar.