Ansjovissufflé

Ansjovissufflé
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ansjovissufflé

8 ingredienser

Vad gör det om suffléerna råkar blir lite vingliga. Huvudsaken är ju att de är goda. Se till att alla gäster sitter till bords i god tid!

Ingredienser

portioner
  • 1 förp ansjovisfilé [125 g]
  • 2 msk smör, till formen
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk gul lök, riven
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 ägg

Servering:

  • smör, skirat

Gör så här

  1. Smält smöret och rör ner mjölet, späd med mjölken och låt massan sjuda i ett par minuter. Blanda ner finhackade ansjovisfiléer, lök samt peppar. Ta kastrullen av spisen.
  2. Dela äggen och rör noga ner gulorna. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
  3. Häll smeten i en smörad suffléform (eller i 4 mindre portionsformar). Stryk ytan slät och gör en liten ”nedförsbacke” mot mitten, så reser den sig jämnare. Grädda i 175° ugn i 20-30 minuter. Servera med skirat smör.