Ansjovisströmming

Ansjovisströmming
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ansjovisströmming

6 ingredienser

Den fina sältan och kryddningen som ansjovisen har passar inte bara till Janssons frestelse utan även till fiskar som gädda och strömming. Här rullas ansjovisen in i strömmingsfiléer som sedan gräddas till en strömmingslåda.

Ingredienser

portioner
  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 liten burk ansjovisfiléer
  • vitpeppar, från kvarn
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ströbröd
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg en bit ansjovisfilé på varje strömmings köttsida (spara spadet från ansjovisburken). Rulla ihop strömmingarna med skinnsidan ut och lägg dem i en ugnssäker form. Slå ansjovisspadet över, krydda med malen vitpeppar och häll på grädde.
  3. Sikta över ströbröd, klicka på smör och ställ in formen i ugnen i ca 20 minuter.