Ansjovissnäcka

Ansjovissnäcka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ansjovissnäcka

12 ingredienser

Att laga god mat kan vara hur enkelt som helst! Servera med grovt bröd och gärna en öl och vänta på berömmet från gästerna.

Ingredienser

portioner
  • 16 ansjovisfiléer
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk senap
  • salt
  • malen kryddpeppar
  • 2 ägg, hårdkokta, i klyftor
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 dl gräddfil
  • dill
  • kapris
  • salladsblad

Gör så här

  1. Blanda olja och vinäger i en skål, krydda med salt och kryddpeppar. Vänd ned ansjovisen. Låt dra några timmar.
  2. Lägg ett sallatsblad på varje tallrik som en snäcka. Rulla ihop ansjovisfiléerna och lägg två på varje blad.
  3. Klicka på gräddfil, garnera med ägg, rödlök, kapris och dill.