Ansjovissnäcka

Ansjovissnäcka
Foto: TV4

Att laga god mat kan vara hur enkelt som helst! Servera med grovt bröd och gärna en öl och vänta på berömmet från gästerna.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 16 stora ansjovisfiléer
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk senap
  • salt och stött kryddpeppar
  • 2 hårdkokta ägg, i klyftor
  • 1 liten rödlök, skivad
  • 1 dl gräddfil
  • dill och kapris
  • sallatsblad

Gör så här

  1. Blanda olja och vinäger i en skål, krydda med salt och kryddpeppar. Vänd ned ansjovisen. Låt dra några timmar.
  2. Lägg ett sallatsblad på varje tallrik som en snäcka. Rulla ihop ansjovisfiléerna och lägg två på varje blad.
  3. Klicka på gräddfil, garnera med ägg, rödlök, kapris och dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept