Ansjovisrullar

Ansjovisrullar
Foto: TV4

Ett snabblagat tilltugg som passar till både mousserande vin och glögg. Fyllningen kan varieras med till exempel riven ost, leverpastej eller kaviar. Snabblagat tack vare den färdigköpta smördegen.

9 november 2011
Visa mer
50

Du behöver

  • 1 rulle färdigkavlad smördeg
  • 10 ansjovisfiléer
  • 2 ägg (att koka)
  • 1 dl riven ost
  • 1 ägg (att pensla med)
  • 25 oliver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Låt ansjovisfiléerna rinna av och hacka dem fint. Lägg äggen i kallt vatten, låt koka upp och koka i 9 minuter. Skölj äggen i kallt vatten och låt dem svalna. Skala och mosa äggen.
  2. Blanda ansjovis, ägg och ost. Fördela blandningen över smör-degen. Rulla ihop degen till en lång rulle. Vispa upp ägget. Pensla kanten med ägget och tryck till. Lägg rullen med skarven nedåt.
  3. Skär rullen i 50 skivor. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt. Dela oliverna och garnera varje smördegsskiva med en oliv. Grädda i 6 minuter till fin, guldbrun färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept