Ansjovisröra med potatis

Ansjovisröra med potatis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ansjovisröra med potatis

10 ingredienser

Men en burk ansjovis och några kalla potatisar hemma vänder du lätt ihop en god vickning eller rustik lunch.

Ingredienser

portioner
  • 100 g ansjovisfilé
  • 12 små potatisar, kokta
  • 2 rödlökar, i skivor
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • ev chiliflakes

Sås:

  • 1 gul lök, finhackad
  • smör
  • 2 dl vispgrädde
  • ansjovisspad
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Låt ansjovisen rinna av och ta vara på spadet.
  2. Fräs löken till såsen i smör. Tillsätt grädde och koka ihop i ca 3 minuter. Smaka av med ansjovisspad och vitpeppar.
  3. Stek potatisen i lite smör. Lägg över ansjovisfiléerna och rödlöken. Låt allt bli varmt. Ringla över såsen och garnera med persilja. Ett par nypor chiliflingor ger extra sting.