Ansjovisomelett

Ansjovisomelett
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ansjovisomelett

9 ingredienser

Bättre kan knappt en omelett bli. Ansjovis, tomater och frasigt gratinerad ost. Bra lunch- eller kvällsrätt med knäckebröd och kallt öl.

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 ask ansjovisfilé
  • 2 tomater, skivade
  • oregano, smulad
  • ost, riven
  • salt
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop mjöl, mjölk och ägg till slät smet. Salta.
  2. Slå i smord ugnsform eller panna och grädda omeletten tills den börjar stelna ca 10 min.
  3. Ta ut formen, lägg på tomater och ansjovis, strö på ost och oregano och grädda klart.