Ansjovisomelett i ugn

Ansjovisomelett i ugn
Foto: TV4

Ugnsomelett, en något bortglömd rätt som alltid gör succé. Här med pikant smak av tomat, ansjovis och ost.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 12-14 st ansjovisfiléer
  • 2 st tomater, skivade
  • oregano, smulad
  • 1-2 dl riven ost
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg och salt väl. Slå i smord ugnsform. Grädda mitt i ugnen 8-10 min tills smeten börjar stelna.
  2. Ta ut formen, lägg tomatskivor över och täck dem med ansjovisfiléer. Strö på oregano och täck med ost.
  3. Grädda ytterligare 6-8 min tills omeletten stelnat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept