Ansjovisfylld pannkaksrulle

Ansjovisfylld pannkaksrulle
Foto: TV4

Omtyckt av alla! Gör den i god tid innan den ska ätas, gratinera snabbt och skär i skivor och servera till drink, förrätt eller supé med ett gott öl.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 7 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • Fyllning:
  • 2 st stora gula lökar, hackade
  • 1 stor ask ansjovisfiléer
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 dl riven ost
  • smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda mjöl, salt, ägg och mjölk, vispa till en slät smet, låt svälla 10 min.
  3. Lägg bakpapper i långpanna, pensla med smält matfett.
  4. Slå i smeten, grädda klart mitt i ugnen 20 - 25 min.
  5. Fräs löken mjuk i matfett. Vänd ner ansjovis med spad och hetta upp. Ta av värmen.
  6. Vänd upp pannkakan på nytt bakpapper och dra bort det gamla.
  7. Bred över fyllningen, strö på persilja och rulla ihop från kortsidan.
  8. Lägg rullen med skarven ned på ugnsfat. Strö på ost. Gratinera i 250° tills osten smält.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept