Ansjovis- och örtmarinerad karré

Ansjovis- och örtmarinerad karré
Foto: TV4

En helt vanlig fläskkarré får sällskap av en skysås som är smaksatt med ansjovis. Servera kokta grönsaker och potatis till.

2 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g fläskkarré utan ben
  • salt och malen vitpeppar

Kryddpasta:

  • 0,5 dl färsk rosmarin
  • 0,5 dl färsk timjan
  • 0,67 dl färsk persilja
  • 1 ansjovisfilé + spad
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Skysås:
  • 1 gul lök
  • 5 ansjovisfiléer
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 dl ansjovisspad

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till kryddpastan i en mortel och krossa dem till en pasta. Skiva fläskkarrén och krydda den ordentligt med salt och peppar. Bryn skivorna och gnid sedan in dem med kryddpastan.
  2. Sky: Skala och hacka lök och ansjovis grovt. Fräs löken i en kastrull, lägg i ansjovisen, spadet och vattnet och koka upp. Låt puttra tills såsen kokat ihop.
  3. Grilla eller stek karrén färdig i het panna. Servera skyn till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept