Mälargös med pös

Mälargös med pös
Foto: TV4

Gösfilé i foliepaket med dill och smör på morot och purjolöksbädd. Serveras med Enköpingssallad och pressad potatis.

Vintips från Annika
Vitt krispigt Alsace eller Riesling passar bra till den här rätten.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


16 november 2011
Visa mer
4

Du behöver

Göspaket

  • 4 st gösfiléer (200 gr/st)
  • 120 g smör
  • 2 st små morötter tunt strimlad
  • 1 st liten purjolök, tunt strimlad
  • 1,5 dl färsk dill, hackad
  • 0,5 st citron, saften
  • Peppar
  • Salt
  • Ugnsfolie

Enköpingssallad

  • 4 st tomater, urkärnade och hackade
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk pepparrot, från burk
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 dl färsk dill, hackad
  • vitpeppar, malen
  • 0,5 tsk salt

Till servering

  • Potatis, kokt och pressad

Gör så här

  1. Enköpingssallad
    Dela och kärna ur tomaterna, hacka i små bitar och lägg i skål.
  2. Blanda i majonnäs och crème fraiche.
  3. Tillsätt båda sorters pepparrot.
  4. Rör ner dillen.
  5. Salta och peppra lite.
  6. Ställ i kyl till servering.
  7. Potatis
    Skala och koka potatisen.
  8. Pressa potatisen vid servering.
  9. Göspaket
    Värm ugnen till 225 grader.
  10. Dra ut 4 stycken folie ark på ungefär 80 cm vardera.
  11. På varje ark läggs den strimlade purjolöken och morötterna.
  12. Stek gösfilen i stekpanna någon minut på varje sida, lägg sen upp fisken på grönsakerna.
  13. Lägg 30 gr smör på varje fisk, strö över hackad dill.
  14. Lite citronsaft pressas över.
  15. Vik över folien och gör fina täta paket.
  16. Ställ in i ugnen i cirka 12 minuter.
  17. Servering
    Lägg Enköpingssalladen i en serveringsskål, pressa potatisen.
  18. Ta ut foliepaketen ur ugnen och lägg upp på varma tallrikar och servera genast!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept