Färska päron i portvin

Färska päron i portvin
Foto: TV4

Färska päron i portvin

Av: Annika - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Färska päron i portvin, serveras med vit chokladcrème och blåbärssurprise.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Portvinskokta päron

  • 2 dl Portvin Grådask
  • 1 dl vatten
  • 3 päron, klyftade
  • 2 dl brunt Socker

Chokladdoppade blåbär

  • 2 dl färska blåbär, stora
  • 1 dl mörk chokad, pellets av

Blåbärssurprise

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 100 g vit bakchoklad
  • 6 äggvitor
  • 1 dl rysk yoghurt
  • 2 dl vitt socker

Gör så här

Portvinskokta päron

  1. Koka vattnet, det bruna sockret och portvinet.
  2. Skala och skär päronen i klyftor och låt det koka tills de är mjuka.
  3. Låt dem sedan svalna i spadet, gärna i kylskåp i 2 dagar.
  4. Tag fram dem i tid innan servering, de är godare rumsvarma.

Chokladdoppade blåbär

  1. Smält den mörka chokladen i vattenbad och lägg försiktigt ned blåbären (4-5 st/person) i den smälta chokladen.
  2. Lägg blåbären på ett kallt fat och låt de svalna.

Blåbärssurprise

  1. Smält den vita chokladen i vattenbad och blanda den med den vispade grädden.
  2. Vispa äggvitor och vitt socker till ett hårt skum.
  3. Mosa de resterande blåbären med en mixer och blanda försiktigt ihop yoghurten, blåbärsmoset och äggviteskummet.
  4. Kör blandningen i glassmaskinen. Dekorera surprisen med de chokladdoppade blåbären.