Annikas tapas

Annikas tapas
Foto: TV4

Annikas tapas

Av: Annika - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

Grillade pilgrimsmusslor med ugnsbakade körsbärstomater samt Pata Negra på rostad Grand Blanc (bröd).

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Grillade pilgrimsmusslor med ugnsbakade körsbärstomater

  • 12 körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk strösocker
  • 1 skvätt balsamvinäger
  • 1 tsk Herbes de Provence
  • 12 pilgrimsmusslor
  • salt
  • peppar
  • basilika för garnering

Pata Negra på rostad Grand Blanc

  • 8 skivor pata negra
  • Grand Blanc bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Lägg körbärstomaterna i en ugnsfast form.
  3. Blanda olivolja, vitlök, socker, balsamvinäger, herbes de Provence, salt och peppar och ringla blandningen över tomaterna. Ställ in i ugnen ca 3 tim.
  4. Salta och peppra pilgrimsmusslorna, och pensla dem med lite olivolja.
  5. Värm en grillpanna och halstra dem ca en minut på varje sida. Fördela tomaterna och pilgrimsmusslorna på tallrikar och garnera med basilika.
  6. Rosta brödet så att det får en hård yta, gnid in det rostade brödet med en vitlöksklyfta och lägg på skinkan.
  7. Lite spansk salami och oliver hör ju också till som garnering.