Lax i särklass

Lax i särklass
Foto: TV4

Knaprig och god laxrätt som dessutom är nyttig och full av fräscha smaker. Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 december 2008
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
4

Du behöver

  • 0,5 dl mild olivolja
  • 4 skivor laxfilé utan skinn à 80 g, ca 1 cm tjocka
  • 100 g kaviar, svart och röd (stenbitsrom eller löjrom)
  • 1 knippe gräslök
  • 150 g osaltat smör
  • 1 st ägg
  • 1 st schalottenlök, stor
  • dill
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Pensla ett fat med olivolja. Lägg på laxfiléerna. Bred ett tunt lager rom över laxen. Lägg i kylskåp cirka 1 timme.
  2. Blanda gräslök och smör i matberedare. Koka ägget hårdkokt och hacka det sedan fint.
  3. Finhacka schalottenlöken och örterna. Blanda ihop ägg, örter och lök och smaksätt med salt och peppar. Koka upp lite vatten och häll i gräslökssmöret lite i taget. Skumma upp det med stavmixer. Smaksätt med salt och nymalen vitpeppar.
  4. Stek laxen på varje sida i ungefär 1 minut, tills den fortfarande är lite rå i mitten.
  5. Servera med mandelpotatis och fräscha grönsaker, exempelvis sparris eller sockerärtor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept