Lättjefulla latmaskens lätthalstrade laxfilé med lyxrårakor och löjromskräm

30 min
4
Lättjefulla latmaskens lätthalstrade laxfilé med lyxrårakor och löjromskräm
Foto: TV4

Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryckförslag
Vitt vin, Nr 12105 Hubert Beck Pinot Gris
Rött vin, Nr 16381 Peter Lehmann Shiraz


Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

19 oktober 2009
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 600 g gravad lax
  • 1 tsk Svartpeppar, grovmalen

Rårakor

  • 1 kg mandelpotatis, riven
  • 2 dl färsk dill, hackad
  • 2 dl bladpersilja, hackad
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 3 msk solrosolja
  • 2 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salladskrydda

Löjromskräm

  • 3 dl crème fraiche (34%)
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 100 g löjrom

Gör så här

  1. Tillagning lax: Dela den gravade laxen i portionsbitar (ca 150g) och halstra ca en minut på varje sida i en grillpanna. Krydda med svart peppar vid servering.
  2. Rårakor: Skala och riv potatisen, skölj den rivna potatisen i kallt vatten. Finhacka dill, persilja och gräslök och blanda samman allt med den rivna potatisen. Tillsätt salt och salladskrydda. Forma handelstora plättar som steks i solrosolja och smör i ca 2minuter på varje sida så att plättarna blir knapriga.
  3. Löjromskräm: Klicka en matsked creme fracihe på varje råraka. Toppa med hackad rödlök och löjrom. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept