Lammracks med primörer och gotländsk fårostcrème

4

Du behöver

  • 600 gr lammracks
  • 10 kokta färskpotatisar
  • 8 lättkokta små blastmorötter
  • 4 små rödlökar
  • färsk timjan
  • färsk oregano
  • rucola
  • färskpressad citron
  • olivolja

Fårostcreme:

  • 100 gr fårost
  • 2 msk crème fraiche
  • pressad citron
  • några blad av färsk timjan
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Dela potatisen och lök i halvor. Hetta upp oljan i panna och stek hastigt.
  2. Tillsätt morötter.
  3. Salta och peppra.
  4. Pressa över citron.
  5. Vänd ner örter straxt innan servering.
  6. Stek lammet i olja ett par minuter på varje sida, salta och peppra.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept