Annas svarta bröd

Annas svarta bröd
Foto: TV4

Superenkelt att göra och mycket mumsigt. Det här är ett bikarbonatbröd, eller soda bread som man säger i England. Det brukar ha rykande åtgång och man tänker inte ens på att det är nyttigt!

Receptet ger två limpor!

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl grovt rågmjöl
  • 1,5 dl vete- eller havrekli
  • 2 dl vetegroddar
  • 2 dl vetekross
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk brödkryddor
  • 5 tsk bikarbonat
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 liter lättfil
  • 1 dl russin
  • 0,5 dl neutral olja
  • 0,5 dl sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap, lättfil och russin. Rör om ordentligt.
  2. Ta två avlånga brödformar eller en stor rund form. Olja dem på insidan och “bröa” med sesamfrön.
  3. Fördela degen i formarna och grädda i 175° i 2 timmar, långt nere i ugnen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept