Från TV4

Annas farligt goda scones

25 min
4
Från TV4

De här sconesen innehåller mycket smör och mycket socker. Kanske är det därför de är så farligt goda!

27 mars 2008
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 750 g vetemjöl
  • 40 g bakpulver
  • 0,5 l mjölk eller naturell yoghurt
  • 425 g smör
  • 250 g socker
  • 0,5 tsk rivet skal av apelsin eller citron
  • 150 g russin (blötlägges i vatten eller någon god likör)
  • 1 dl valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör, socker och citrusskal i en bunke.
  2. Blanda därefter mjöl och bakpulver noga i en annan bunke. Tillsätt valnötterna.
  3. Använd händerna och arbeta samman mjölet med smörblandningen. Tillsätt mjölken och de blötlagda russinen och blanda tills degen börjar bli seg och ger lite motstånd.
  4. Dela upp degen i bitar på cirka 400 gram och forma dem ovala. Dela därefter varje oval i 4 bitar.
  5. Grädda sconesen i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter eller tills de får en gyllenbrun färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept