Karibiska kycklingspett med papayasallad

Karibiska kycklingspett med papayasallad
Foto: Olof skipper

Du behöver

  • 10 st små träspett, blötlagda
  • 450 g kycklinglårfilé

Glaze

  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 0,5 st liten röd chili, finhackad
  • 1 st lime, saften
  • 1 dl färsk slätbladig persilja, finhackad
  • 2 msk nyttig ketchup
  • 2 msk olja
  • 1 nypa salt

Papayasallad

  • 2 dl omogen papaya, riven
  • 3 msk fisksås
  • 2 cm färsk ingefära, riven
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl färsk, slätbladig persilja, hackad
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • 2 tsk honung
  • 2 st lime, pressade
  • 2 nävar färsk spenat, späd
  • 2 nävar rucola, späd

Gör så här

  1. Putsa kycklingfiléerna och trä upp på blötlagda spett.
  2. Glaze
    Blanda alla ingredienser till glazen.
  3. Pensla på spetten och låt marinera minst 1-2 timmar.
  4. Grilla eller stek kycklingspetten på grillen alternativt i ugnen tills de är genomstekta.
  5. Papayasallad
    Blanda ingefära, vitlök, fisksås, honung, persilja, koriander, och lime i en separat skål.
  6. Lägg spenat, ruccola och papaya i en stor salladsskål.
  7. Slå över dressingen och blanda runt försiktigt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept