Grillade kycklingburgare

30 min
Grillade kycklingburgare
Foto: Tv4
30 min

Du behöver

Kycklingburgare

  • 800 g kycklingfärs
  • 3 st salladslökar, finhackade
  • 3 st vitlöksklyftor, rivna
  • 1 st röd chili, finhackad
  • 0,5 kruka koriander, finhackad
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 st lime, saften
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 tsk flingsalt
  • olivolja

Mangosalsa

  • 0,5 st mango, mogen
  • 0,5 kruka mynta
  • 2 dl grekisk yoghurt, tjock
  • 1 msk Mango Chutney
  • 1 krm chili (eller cayennepeppar)

Nyttig coleslaw

  • 5 dl vitkål, riven
  • 4 st morötter, rivna
  • 1 msk hel kummin, rostad
  • 2 dl yoghurt, fet
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • några stänk tabasco
  • 1 msk chilisås (kan uteslutas för helt sockerfri variant)
  • 2 nypor flingsalt

Gör så här

  1. Kycklingburgare
    Blanda ingredienserna och forma till ganska stora kycklingburgare.
  2. Grilla snyggt i grillpanna så de får fina ränder.
  3. Mangosalsa
    Kör alla ingredienser i en blender eller med stavmixer.
  4. Låt dra minst 1 timma i kylen innan servering.
  5. Nyttig coleslaw
    Förväll kålen hastigt i hett vatten.
  6. Låt svalna.
  7. Blanda alla ingredienser.
  8. Låt stå en timma innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept