Ugnsbakad torsk med rotfruktstäcke

Ugnsbakad torsk med rotfruktstäcke
Foto: TV4

Du behöver

  • 150 g torskfilé
  • saften av en halv citron
  • 0,25 st palsternacka
  • 0,25 st kålrabbi
  • 0,25 dl grönsaksbuljong
  • smör till formen
  • salt och vitpeppar
  • lite persilja
  • 0,5 dl fiskbuljong
  • 0,5 dl crème fraîche

Gör så här

  1. Lägg upp filéerna på ett fat och droppa över 2⁄3 av den färskpressade citronen.
  2. Riv potatis, palsternacka och kålrabbi grovt.
  3. Koka upp grönsaksbuljongen, lägg i de rivna rotfrukterna och koka 2 min.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Smörj en ugnsfast form med smör.
  6. Lägg i torskfiléerna, salta och peppra.
  7. Hacka bladpersiljan grovt.
  8. Sjud upp buljongen och blanda ner crème fraiche och persilja. Smaka av med resten av citronsaften, salt och peppar.
  9. Blanda ner de rivna rotfrukterna i såsen och bred ut den över torskfiléerna.
  10. Sätt in i ugnen, 10–13 min. Servera med grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept