Annas örtagårdsvåfflor

50 min
5
Annas örtagårdsvåfflor
Foto: TV4

Annas örtagårdsvåfflor räcker till cirka 5 personer.

Se fler recept från

Du är vad du äter


8 december 2011
50 min
5

Du behöver

  • 1 dl bovetemjöl
  • 0,5 dl rismjöl
  • 1,5 dl havremjölk
  • 1 nypa salt
  • 1 st ägg, separera gulan från vitan
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 dl färska örter, hackade

Gör så här

  1. Blanda mjölet med saltet i en bunke.
  2. Blanda ned mjölken och vispa till en slät smet.
  3. Tag ägget och separera gulan från vitan.
  4. Vispa samman gulan med rapsolja och håll ned i smeten.
  5. Låt stå och dra cirka 10 – 20 minuter.
  6. Blanda ned örterna i smeten.
  7. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ned försiktigt i smeten.
  8. Smörj våffeljärnet med rapsolja.
  9. Grädda våfflorna tills de är genomstekta och frasiga.
  10. Servera med lax, hackad rödlök, en klick sojayoghurt smaksatt med pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept