Zucchinispagetti med tomatsås

Zucchinispagetti med tomatsås
Foto: Olof Skipper

Du behöver

Tomatsås

  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök, hackad och stekt
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 burk konserverade cocktailtomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk stark röd chilipeppar, krossad

Zucchinispagetti

  • 1 st zucchini
  • olivolja
  • salt och peppar, efter smak

Gör så här

  1. Tomatsås
    Värm oljan i en gryta och lägg i lök och vitlök.
  2. Stek under omrörning tills löken börjar mjukna, ca 2 min.
  3. Rör i tomater, basilika och chilipeppar.
  4. Sätt på lock och låt puttra ca 10 minuter.
  5. Zucchinispagetti
    Riv zucchinin i långa strimlor som spagetti med hjälp av ett rivjärn.
  6. Lägg ned i kokande vatten 1 minut.
  7. Häll av vattnet och ringla över olivolja, salt och peppar.
  8. Häll upp på tallrik och toppa med tomatsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept