Zucchinispagetti med tomatsås

Zucchinispagetti med tomatsås
Foto: Olof Skipper
Anna Skipper
Anna Skipper

Zucchinispagetti med tomatsås

10 ingredienser

Anna Skippers pasta på zucchini är ett bra alternativ för den som vill dra ner på kolhydraterna.

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

Tomatsås

  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad och stekt
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 förp konserverade cocktailtomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk starka röda chilifrukter, krossad

Zucchinispagetti

  • 1 zucchini
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Tomatsås

  1. Värm oljan i en gryta och lägg i lök och vitlök.
  2. Stek under omrörning tills löken börjar mjukna, ca 2 min.
  3. Rör i tomater, basilika och chilipeppar.
  4. Sätt på lock och låt puttra ca 10 minuter.

Zucchinispagetti

  1. Riv zucchinin i långa strimlor som spagetti med hjälp av ett rivjärn.
  2. Lägg ned i kokande vatten 1 minut.
  3. Häll av vattnet och ringla över olivolja, salt och peppar.
  4. Häll upp på tallrik och toppa med tomatsåsen.