Medelhavsinpirerad kalkongryta

30 min
4
30 min
4

Du behöver

  • 800 g grytbitar av kalkon
  • 1 msk olivolja
  • 1 st purjolök
  • 0,5 st röd paprika
  • 0,5 st gul paprika
  • 1 st ekologiska körsbärstomater på burk
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk buljong alt 1 kycklingbuljongtärning
  • 100 g fetaost
  • 1 dl svarta oliver, gärna med kärna
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Bryn köttet i en keramiks panna i olivolja och smör.
  2. Strimla purjolöken och skär ringar av paprikan.
  3. Tillsätt grönsakerna och låt dem mjukna utan att få färg.
  4. Häll över tomaterna och tillsätt buljongen.
  5. Låt sjuda ca 10 minuter så att köttet blir genomstekt.
  6. Smula i fetaost och blanda ner oliverna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept