Indisk kycklinggryta med curry och grädde

Indisk kycklinggryta med curry och grädde
Foto: Olof Skipper
Anna Skipper
Anna Skipper

Indisk kycklinggryta med curry och grädde

16 ingredienser

40 min

Underbart smakrik indisk curry kyckling med dofter av orienten. Laga grytan i en gjutjärnsgryta för bästa resultat.

Servera med ris för alla er som är nöjda mer er vikt. Vi andra hoppar över riset och serverar grytan med en grönsallad. Utmärkt rätt till Vata personer, mjuk, varm och smörjande. /Anna Skipper

Ingredienser

portioner
  • 1 hel majskyckling
  • 2 gula lökar
  • 2 potatisar
  • 2 morötter
  • 2 röda äpplen (söta)
  • 4 klyftor vitlök
  • 3 dl grädde
  • 1 msk ingefära, riven
  • 5 kardemummakärnor (hela)
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk garam masala
  • 2 tsk curry
  • salt
  • peppar
  • 1 dl mango chutney (hälften till grytan och hälften till servering)
  • färsk koriander, hackad

Gör så här

  1. Skär upp alla grönsaker, vitlöken och äpplet i 3 cm stora bitar.
  2. Stycka upp kycklingen i delar och bryn i stekpanna med lite smör.
  3. Bryn grönsakerna och frukten i en gjutjärnsgryta.
  4. Pudra över kryddorna.
  5. Lägg därefter ner kycklingen i gjutjärnspannan och häll över grädden, vatten och mango chutney.
  6. Låt puttra i grytan med lock tills kycklingen släpper från benen, i cirka 30 minuter.
  7. Smaka av grytan med salt och peppar.
  8. Garnera med hackad koriander.