Cioppino - Anna Skippers fisksoppa

30 min
8
Cioppino - Anna Skippers fisksoppa
Foto: Tv4
30 min
8

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st röd eller grön paprika, urkärna och hacka
  • 2 st selleristjälkar med blad, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl mustigt rött vin
  • 5 dl hemlagad fiskbuljong eller lättsaltad fond + vatten
  • 2 burkar konserverade tomater i egen juice, häll av och hacka tomaterna
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk oregano
  • 0,5 tsk basilika
  • 1 st lagerblad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 st stark röd chilipeppar, krossad
  • 350 g torskfilé
  • 200 g medelstora räkor, skalade
  • 200 g krabbkött
  • 0,5 kg blåmusslor

Gör så här

  1. Värm upp oljan i en tryckkokare och stek lök, paprika, selleri och vitlök under omrörning tills de mjuknar, ca 2 min.
  2. Häll i vinet och låt koka upp.
  3. Rör i buljong, tomater, tomatpuré, oregano, basilika, lagerblad, salt och chilipeppar.
  4. Sätt på locket och låt koka på högt tryck i 10 min.
  5. Släpp ut ångan och låt den stå kvar på plattan med medelhög värme.
  6. Lägg i fisk och räkor.
  7. Låt puttra tills fiskens genomskinliga färg försvunnit, ca 2 min.
  8. Rör i krabbkött och musslor.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept