Annas nyttiga bröd

1h 50 min

Gott och nyttigt bröd som smakar bra till fisksoppa.

Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen något att jobba med. Oerhört lättbakat. Bara att röra ihop – detta kommer att bli en favorit för familjen. Till och med barnen älskar detta nyttiga bröd! /Anna Skipper

Receptet räcker till 2 limpor.


Se fler recept från

Du är vad du äter


10 november 2011
Visa mer
1h 50 min

Du behöver

  • 5 dl dinkelmjöl, siktad
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2,5 dl fyrkornskross
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 tsk havssalt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 5 msk blandade brödkryddor
  • 1 l ekologisk filmjölk
  • 0,5 dl sirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Rör ned filen o sirapen.
  4. Smöra o bröda två 1.5 liters avlånga formar.
  5. Grädda ca 100 minuter.
  6. Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.
  7. Välj med fördel stenmalet och ekologsikt mjöl, som finns i hälsokostbutiker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept