Avokado med algtapenade

30 min
2

Innehåller livsnödvändiga omega-3 fetter, klorofyll, högvärdigt protein. Verkar renande för lymfa och lever. Sänker även kolesterol och fetthalten i blodet.

Se fler recept från

Du är vad du äter


16 april 2012
Visa mer
30 min
2

Du behöver

  • 2 st avokado, urkärnade och delade

Algtapenade

  • 2 msk alger av arame, blötlagda
  • 2 msk alger av dulse, blötlagda
  • 1 msk kapris
  • 1 msk oliver, hackade
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tamarisås
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Avokado
    Dela avokadon och kärna ur dem.
  2. Algtapenade
    Blötlägg algerna i ca 15 minuter.
  3. Koka upp algerna och slå därefter av vattnet.
  4. Finhacka algerna då de svalnat. Hacka kapris, oliver och vitlök fint.
  5. Mixa med en stavmixer och blanda ned olja och tamari sås.
  6. Fyll sedan med avokadon med algtapenade.
  7. Häll över i lufttät burk och slå lite olja på toppen. Håller sig ca 10 dagar i kylskåpet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept