Lufttorkad skinka med pepparrot och pinjenötter

Lufttorkad skinka med pepparrot och pinjenötter
Foto: Olof Skipper

En god och nyttig sallad till förrätt eller varför inte på sommarbuffén!

Se fler recept från

Du är vad du äter


11 maj 2011
1

Du behöver

  • 2 skivor lufttorkad skinka
  • 2 nävar rucolasallad
  • 1 msk pepparrot, riven
  • 0,5 st äpple, syrligt
  • 1 msk pinjenötter, rostade
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna på spisen i en het torr stekpanna. .
  2. Fördela skinkan på tallrikar. Lägg ruccolan i en skål, vänd ned pepparroten.
  3. Skiva äpplet tunt och blanda med salladen.
  4. Lägg upp salladen på tallriken.
  5. Strö över de varma pinjenötterna.
  6. Droppa över en god pepprig olivolja, avsluta med salt och peppar från kvarn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept