Gratinerade havskräftor

Gratinerade havskräftor
Foto: Olof Skipper

Du behöver

  • 12 st havskräftor, färska, okokta
  • salt
  • Några kvistar färsk dill, fint hackad
  • Några kvistar persilja, fint hackad
  • 100 g smör
  • 4-6 st vitlöksklyftor, pressade
  • 0,5 dl olivolja

Tillbehör

  • parmesanost, hyvlad
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Klyv kräftorna på längden genom att lägga dem på rygg och skär ett snitt längs med stjärten till huvudet.
  2. Lägg halvorna på en plåt.
  3. Strö över salt.
  4. Lägg på den fint hackade färska dillen och persiljan.
  5. Blanda ihop smöret med de pressade vitlöksklyftorna.
  6. Klicka vitlökssmöret över halvorna.
  7. Häll till sist över olivoljan.
  8. Gratinera kräftorna i ugn på 225° på översta falsen i ugnen i 5 minuter.
  9. Ös över spadet och gratinera ytterligare 5 minuter. (Används kokta havskräftor ska de endast gratineras i några minuter på översta falsen.)
  10. Servera med rucolasallad och hyvlad parmesanost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept