Annas kycklingsalciccia

Du behöver

  • 0,5 kg kycklingfilé
  • 0,5 kg kycklinglårfilé
  • 5 m gris- eller lammfjälster
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 kruka salvia
  • 3-4 tsk havssalt
  • 1 st röd chilipeppar
  • 1 knippe slätbladig persilja
  • 3 dl parmesanost, riven
  • 3 tsk hel svartpepppar
  • 1-2 dl hönsbuljong

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i frysen 1 timme.
  2. Montera kvarnen på din matberedare och mal kycklingen till fin färs.
  3. Finhacka salvia samt slätbladig persilja.
  4. Riv parmesanosten fint.
  5. Blanda samtliga ingredienser i en bunke.
  6. Montera på korvhornet samt trä på ett välsköljt fjälster.
  7. Kör ut korvsmeten ut i fjälstret.
  8. Vrid runt den långa korven till 10 cm små korvar.
  9. Snurra med/motsols alt knyt av korvarna med bomullssnöre.
  10. Låt vila ca 1 timma och stek sedan på svag värme i smör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept